Swarovski kistallen worden veelal gebruikt voor het maken van sieraden. Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens van Swarovski gehoord, maar wat is het nu precies? Swarovski kistallen bestaan uit grondstoffen, waaronder kwarts, mineralen en zand. Alleen de beste materialen worden gebruikt in het productieproces. Net zoals het productieproces van Coca-Cola is het recept van de Swarovski kristallen geheim en weet alleen de familie van Daniel Swarovski het productieproces. Om het glas (wat Swarovski grotendeels is) een nog mooiere glans te geven wordt er een glanscoating over het geslepen glas toegevoegd. Dit geeft de kristallen een extra luxe uitstraling. 

Door een speciale slijptechniek kunnen de kristallen met precisie geslepen worden en schitteren ze net als diamanten. Het grote aanbod van de verschillende kleuren, vormen en maten van de Swarovski stenen zorgen ervoor dat elke creatie gemaakt kan worden.

[basel_gallery images="4237" view="grid" spacing="30" columns="1" caption="" lightbox="" img_size="800x450"]

1. Collecties

Swarovski brengt elk jaar 2 nieuwe collecties uit. De ene collectie gericht op de lente/zomer, de ander gericht op herfst/winter. Met de collecties spelen zij in op de nieuwste innovaties en trends voor het komende seizoen. 

Deze lente/zomer (2019) focust Swarovski op het thema ‘’Wanderlust’’. In deze collectie toont Swarovski een nieuwe kleur Majestic blue en drie nieuwe LacquerPRO-effecten: Crystal Buttercup, Crystal Lime en Crystal Lilac. Deze nieuwe LacquerPRO-effecten zijn de perfecte aanvulling op de dromerige, diepe kleuren van Majestic Blue.

LacquerPRO-effecten

Bij de standaardkleuren van Swarovski zit de kleur in ket kristal verwerkt en hebben ze allemaal een zilverkleurige achterkant. Bij de nieuwe technologie (LacquerPRO-effect) zit de kleur niet in het kristal, maar is de kleur zichtbaar door een laagje aan de achterkant van het kristal.

2. Wanderlust

Wanderlust staat voor een sterk verlangen om te reizen, om nieuwe mensen, plaatsen en culturen te leren kennen. De inspiratie voor deze nieuwe collectie is afgeleid door de huidge sociale veranderingen in de wereld die ons allemaal bezighouden. Binnen het thema Wanderlust voor de lente/zomer collectie van 2019 zijn er een aantal trends zichtbaar; culture, freedom en adventure. 

De trend culture uit zich in felle mooie kleuren die terug te zien zijn in de verschillende culturen in de wereld. Bij de trend freedrom komen frisse kleuren terug die veel energie uitstralen. De trend adventure duidt op de vele wanderers onder ons. Kleuren die binnen deze trend veelal gebruikt worden zijn kleuren geïnspireerd op het landschap in de wereld, zoals ivory kleuren, blauwe kleuren en roze kleuren. 

Bij de inkoop van de nieuwe collectie wordt er altijd gekeken naar welke kleuren en vormen goed passen bij de ontwerpen die The Urbanista zelf maakt in de winkel. The Urbanista probeert op deze manier up-to-date te blijven met de nieuwste trends en hierdoor een uitgebreid assortiment aan te bieden zowel in de winkel als online op de webshop.  

Majestic blue

De kleur Majestic blue is anders dan de bestaande blauwe kleuren van de Swarovski collectie. Majestic blue is meer intens en heeft meer sprankeling en diepte dan de bestaande blauwe kleuren Saphire, Capri Blue en Cobalt. De naam van de nieuwe kleur is letterlijk afgeleid van de blauwe royalty kleur.

2019_swarovski-crystal-innovations-spring-summer-2019

Hoe kan je zien of het een Swarvoski kristal is?

  1. Swarovski heeft een uitgemeten productieproces die met machines wordt uitgevoerd. Dit proces kan er als enige in slagen om de kristallen hun schittering te geven.
  2. De kristallen hebben precies dezelfde formaten en zien er identiek uit. De hoogte, breedte en diepte zijn van dezelfde afmetingen. Een met de hand gepolijste imitatie heeft nooit deze uniekheid.
  3. Op een echte Swarovski steen zijn geen krassen, luchtbellen of wervelingen zichtbaar. Zijn deze wel zichtbaar, dan is het een imitatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.